"2018 Yılı Dünya Felsefe Günü Etkinliği" Gerçekleştirildi

Dünya Felsefe Günü, her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembe günü dünyanın dört bir yanında söyleşiler, konferanslar, paneller ve pek çok farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Felsefe Kulübü bu yıl ki kutlamalarda Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ve hocalarını misafir etti. Etkinlik liseden gelen konukların Kutlubey Kampüsü gezisi ile başladı. Kısa bir kampüs gezisinin ardından Mehmet Akif Ersoy Derslik Binasında, liseli öğrencilerin üniversite ders ortamını tanıması ve yakından bir tanışma olması amacıyla amfide kısa bir sohbet gerçekleştirildi. Yemekhanede toplu olarak yemek yenildikten sonra etkinliğin yapılacağı Mimar Sinan Konferans Salonuna geçildi. Salonun önüne kurulan stantta broşür, ayraç ve filozofların sözlerinin yazıldığı kartlar dağıtıldı. Etkinlik Felsefe Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı YAZICI'nın açılış konuşması ile başladı. YAZICI konuşmasında günün anlam ve önemine değinip, gelen öğrenci ve Meslek Lisesi öğretmenleri İbrahim ARSLAN, Sabri EKMEKÇİ ve Özgür ŞAPKACI'ya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konuşmasını, bildiride yer alan "Daha iyi eğitim, bilim, sanat, kültür ve insan hakları bilincinin yerleştiği bir gelecek için uğraş gösteren herkesin Dünya Felsefe Günü kutlu olsun." ifadesiyle tamamladı. Felsefe Kulübü Başkanı Şeyma BAYINDIR ise konuşmasında kulübün daha önceki yıllarda düzenlenen etkinlikler ile bu yıl yapılması planlanan etkinliklerden bahsetti. Sonrasında Bartın Üniversitesi tanıtım videosu izlendi. Felsefe Kulübü öğrencilerinin üniversitemiz öğrencileriyle yaptıkları “Felsefe nedir?, Hangi filozofları tanıyorsunuz?, Yaşam felsefeniz nedir?, Descartes’ın ‘Düşünüyorum o halde varım.’ sözü size ne ifade ediyor?” sorularının sorulduğu röportaj izletildi. Bartın Anadolu ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Onur YAMAN, Melih Cevdet ANDAY'ın 'Defne Ormanı' şiirini okudu. Ardından “Felsefe gerekli midir, gerekli değil midir?” konusunu Felsefe Bölümü öğrencilerinden Kaan AKKARGAN, Zehranur ÖZCAN, Yaşar KAYA ve Şeyma BAYINDIR kısaca ele alıp konu üzerine görüşlerini ifade eden konuşmalar yaptılar. 1787 yılında Jacques - Louis David tarafından Yeni - Klasikçilik Akımı doğrultusunda yapılmış "Sokrates'in Ölümü" tablosunu Felsefe Bölümü öğrencisi Tutkunur ABAY tanıtıp, tablonun neyi ifade ettiğini, neden resmedildiğini açıklayan bir konuşma yaptı. Tablonun tanıtımındaki konuşmada Sokrates'in yaşamı, yargılanışı ve idam süreci ABAY tarafından anlatıldı. Etkinlik Sokrates'in ölüm sahnesinin canlandırıldığı piyesle devam etti. Piyeste Sokrates Yusuf OKUMUŞ, Sokrates'in eşi Dilruba ALTUNTAŞ,  Kriton Kadir SEYİS, cellat Oğulcan ERDOĞAN, Platon Ahmet YÜCEL,yas tutan kişiler Asiye ÇIĞRI ve Seher YILDIZ tarafından başarılı bir şekilde canlandırıldı. Konuklardan büyük ilgi gören piyesin ardından Yaşam Merkezine geçildi. Canlı müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirildi.