Covid-19 Sürecinde Uluslararası Öğrenci Kayıtları ile İlgili Duyuru

Yükseköğretim Kurulu tarafından, COVID-19 küresel salgınının uluslararasılaşma bağlamındaki olumsuz etkilerinden korunabilmek amacıyla alınan kararlar kapsamınca uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt süreci 15 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Belirlenmiş olan genel kontenjanı aşmamak koşuluyla uluslararası öğrencilerin başvuruları 15 Aralık 2020 tarihine kadar alınıp kayıt işlemleri tamamlanabilecektir.

Öğrencilerin ödeyeceği ücretlere ilişkin bilgilendirme :

Uluslararası öğrencilerin ödeyecekleri ücretlere ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığının 2755 sayılı kararı 11 Temmuz 2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanmıştır. "2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak
Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Tespitine Dair" bu Kararın 3.Maddesinin 7. Fıkrasında sayılan orta öğretim kurumlarından mezun olan ve yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim
ücretlerinin ne kadar olacağı yine aynı fıkrada belirtildiği gibi, aynı Maddenin 8. Fıkrasında bu öğrencilerin öğrenim ücretlerinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bütçesinden karşılanacağı da hükme bağlanmıştır.