image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz bünyesindeki ‘Sanal Kütüphane’ ile milyonlarca yayına erişmek mümkün

Üniversitemiz, Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle eğitime ara verilen ve evde kalma tedbirlerinin uygulandığı bu günlerde, 7 milyon 833 bin 946 elektronik yayını öğrencilerinin ve öğretim elamanlarının kullanıma açtı. Ayrıca kullanıcılara Üniversitemiz Kütüphanelerindeki 80 bin basılı kaynak arasında yer alan ders kitaplarının yüzde 20’sine de mail aracılığıyla ulaşma imkanı getirildi.

Üniversitemiz, Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle kapalı tutulan kütüphanelerinden yararlanmak isteyen kullanıcılarına büyük kolaylıklar sunuyor.

Bu kapsamda ‘Sanal Kütüphane’ uygulamasına geçilen Üniversitemizde 7 milyon 833 bin 946 elektronik yayın öğrenciler ile öğretim elemanlarının kullanıma açıldı. Yayınların 4 milyon 156 bin 408’ini e-kitaplar, 3 milyon 619 bin 724’ünü e-tezler, 36 bin 869’unu ise e-dergiler oluşturuyor. ‘Sanal Kütüphane’ye erişim sağlayan kullanıcılar ayrıca 12 bin eğitici videoya, bin 200 konferans serisine ve 7 bin 745 adet açık erişimli standart yayınlara da ulaşabiliyor.

Milyonlarca yayın bir tık uzağınızda

Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle kamusal ve sosyal hayata yönelik birçok tedbirin sağlık açısından gerekli olduğu bu günlerde, Üniversitemiz ‘Sanal Kütüphane’ ile önemli bir toplumsal sorumluluğu yerine getiriyor.

Bu kapsamda 17 bini aşkın öğrencisine 536 öğretim elamanıyla ‘Uzaktan Eğitim’ verildiği Üniversitemizde milyonlarca bilimsel yayın da sadece bir tık uzağa taşıdı. Bu yayınlara ulaşmak isteyen kullanıcıların bilgisayarları ya da akıllı cihazları üzerinden “http://kutuphane.bartin.edu.tr” adresine girmeleri ve kayıt olarak elektronik yayınlardan yararlanmaları mümkün.

ELEKTRONİK KAYNAKLARA UZAKTAN ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ…

BARTIN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…
 
 
Basılı kaynakların yüzde 20’si mail atılabiliyor

Öğrenci ve öğretim elemanları elektronik yayınlara ulaşmanın dışında, Üniversitemiz Kütüphanelerindeki 80 bin basılı kaynak arasında yer alan ders kitaplarına da ulaşabiliyor.

Bu kapsamda kullanıcılar ilk olarak “katalog.bartin.edu.tr” adresinden talep edilen kitapların demirbaş numarasını almaları gerekiyor. Ardından taleplerini kütüphane@bartin.edu.tr mail adresine; kitabın adı, demirbaş numarası ve yayınlarda istedikleri sayfa aralığını yazarak ilettikten sonra en kısa sürede dönüş yapılıyor.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca kullanıcıların talepleri doğrultusunda ilgili kitapların ‘Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ gereğince toplam sayfa sayılarının en fazla yüzde 20’si kadarı pdf olarak, talep eden kişiye mail olarak gönderiliyor.

“YÖK Dersleri Platformu” yayında

Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaşılan “YÖK Dersleri Projesi” kapsamında Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ders içeriklerinin yer aldığı platform da yayına alındı.

Yükseköğretimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayan bu platform ile öğrencilerin farklı akademik kültürler ile tanışmasına fırsat sağlanıyor.

YÖK DERSLERİ PLATFORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 
Ayrıca öğrenciler evde kalarak tedbir aldıkları bu günleri “acikders.tuba.gov.tr” ile “dergipark.org.tr” gibi adresler üzerinden sunulan kaynaklardan da yararlanarak, verimli bir şekilde geçirebiliyor.

“Evde kaldığınız günleri verimli geçirin”

Öğrencilerine Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “2017 yılından bu yana süren yatırımlar neticesinde tüm altyapı ve bilişim sistemleri konusunda hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemizde, 17 bini aşkın öğrenci ve 536 öğretim elemanımızla ‘Uzaktan Eğitim’ sistemine geçtik. İlk derslerin 23 Mart Pazartesi günü itibariyle başladığımız ‘Uzaktan Eğitim’ ile içinde bulunduğumuz süreci geleceğimiz adına en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda milyonlarca elektronik yayınla birlikte ‘Sanal Kütüphane’ hizmetinden de öğrencilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Sadece bir tık uzağa taşıdığımız kütüphanemizde birçok bilim dalına ait yayınlar ile kültürel ve sanatsal materyalleri kullanıma sunduk. Ayrıca basılı ders kitaplarının yüzde 20’si de yine talep edilmesi durumunda mail atılabiliyor. Evde kaldığımız bu günleri en verimli şekilde geçireceğimize ve bu zorlu günleri birlikte aşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

“YÖK Dersleri Platformu önemli bir fırsat”

Rektör Uzun, Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında yer alan “YÖK Dersleri Projesi”nin de bu süreç ile birlikte ilerleyen süreçler de öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu aktararak, “Öğrencilerimiz sadece Üniversitemizin sunduğu imkanlardan değil, Yeni YÖK vizyonu ile birlikte kendilerine sunulan olanaklardan da yararlanmaları, gelecekleri adına onların bir adım önde olmalarını sağlayacaktır. YÖK Dersleri Platformu bunlardan sadece biri olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz süreçte eğitim-öğretimin devamlılığı ve kalite çıtasının yükseltilmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Bu doğrultuda liderliğinde oluşan ‘Yeni YÖK’ kapsamında ülkemizdeki yükseköğretim alanına sunduğu katkılar ve bizleri kalite ekseninde yüreklendirmeleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza ve YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
  • 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

  • Fakültemizin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Arş. Gör. Dr. Alp Eren DEMİRKAYA hocamıza veda yemeği düzenlendi.

  • Fakültemizde Dekan Yardımcılığı Değişimi

  • Fakülte Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

  • “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” konulu IV. Uluslararası Dil Kongresi Gerçekleştirildi

  • Birim Kalite Komisyonu Toplantısı

  • İşitme Engelli Bireylerle İletişim: Temel Stratejiler

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleşti

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Fakültemiz Felsefe Bölümüne Ziyaret