Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesinde “Sürekli İyileştirme ve Kalite” hedefleri doğrultusunda 3 program (Felsefe, Tarih, Türk dili ve Edebiyatı) için akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri tamamlandı.

Fakültemizde, 26-29 Kasım 2022 tarihleri arasında FEDEK (FEN, EDEBİYAT, FEN - EDEBİYAT, DİL VE TARİH - COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ) takım üyelerinin değerlendirme ziyaretleri ve toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Fakültemiz bölümlerinden Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih bölümleri akredite olmak üzere değerlendirilmiştir. FEDEK takım üyeleri, FEDEK Başkanı Prof. Dr. Sadullah SAKALLIOĞLU ve Takım Başkanı Prof. Dr. Gökay KAYNAK ile birlikte Kutlubey Yerleşkesinde yer alan Fakültemiz, derslikler, kütüphane ve diğer idari birimleri ziyaret edilmiştir. Değerlendirme sürecinde Dekanımız Prof. Dr. Sedat YAZICI ile ilgili bölüm öğretim üyeleri, öğrencileri, iç ve dış paydaşlarla görüşmeler ve değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca FEDEK Başkanı tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ve Rektör Yardımcılarımız ile Ağdacı Yerleşkesi’nde bulunan idari birimler ziyaret edilmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN, Dekanımız Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Huriye ÇOLAKLAR ve ilgili bölüm başkanları ile çıkış görüşmesini yaparak ziyaretlerini sonlandırmışlardır.

Bu kalite yolculuğumuzda kaliteyi önceleyen çalışmaları ile bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sedat YAZICI’ya, Prof. Dr. Sevim ÇELİK’e ve Prof. Dr. Mehmet ZAHMAKIRAN’a, ayrıca bu süreçte emeği geçen Bölüm Başkanlarımıza, Akredite Komisyonu ve Kalite Kurullarına, tüm öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.