Erasmus+ Programı KA220-VET- Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları Projesi

Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Erasmus+ Programı KA220-VET- Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları projesinde paydaş olarak yer aldığını ve Avrupa Birliği'nden başarılı bir şekilde fon sağladığını duyurmaktan memnuniyet duyarız.
Proje, "Eski Fotoğrafların Sayısallaştırılması, Dijital Restorasyonu ve Sunumu" ile ilgilidir ve "Dijital Restorasyon Laboratuvarı" projesi olarak bilinmektedir.
2022-2024 yılları arasında iki yıl sürecek olan projenin toplam altı ortağı bulunmaktadır:

• The National High School of Polygraphy and Photography (Project Coordinator) (Bulgaria)
  • Student Computer Art Society (SCAS) (Bulgaria)
  • "George Baritiu" County Library (Romania)
  • Bartın University (BARÜ)
  • Riga State Technical University (Latvia)
  • University of Library Studies and Information Technologies (Bulgaria)

Proje ortakları ilk yüz yüze toplantı için Bulgaristan'ın Sofya kentinde bir araya gelmiş olup, ikinci yüz yüze toplantı için Nisan 2023'te Bartın'da bir araya gelmeyi planlamaktadır.

Proje kapsamında, altı ortak tarafından kültürel mirasın korunması bağlamında eski fotoğrafların dijitalleştirilmesi ve dijital restorasyonu hakkında bir film hazırlanmıştır.

Film aşağıdaki linkte yer almaktadır:

(Bartın Üniversitesi'nin bölümü 15.00 dakikada başlıyor):