Fakültemizde 3 Program (Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) Akredite Oldu

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde daha iyiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda nitelikli eğitim ile geleceğe güvenle bakabilen bireyler yetiştirilmesi hedefiyle “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışını odağına alan BARÜ’de Fakültemizden 3 Program (Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) akredite olan programlar arasına katıldı.

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) Dış Değerlendirme Takımları tarafından yapılan incelemelerin ardından Fakültemiz Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı programlarına 5 yıl süresinde akreditasyon verilmiştir.

FEDEK Değerlendirme Ölçütlerine göre yapılan lisans programlarına
Felsefe SGD                               25 Şubat 2023 - 30 Eylül 2028 süresinde
Tarih SGD                                    25 Şubat 2023 - 30 Eylül 2028 süresinde
Türk Dili ve Edebiyatı SGD     25 Şubat 2023 - 30 Eylül 2028 süresinde AKREDİTASYON verilmiştir.

Bu kalite yolculuğumuzda kaliteyi önceleyen çalışmaları ile bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a, ve Rektör Yardımcılarımıza, Dekanımız Prof. Dr. Sedat YAZICI’ya ayrıca bu süreçte emeği geçen Bölüm Başkanlarımıza, Akredite Komisyonu ve Kalite Kurullarına, öğretim elemanlarımıza ve idari personellerimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.