"İSLAM ÖNCESİ ARAPLAR” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından 9 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13:30’da Mehmet Akif Ersoy Derslik Binası EDK 1 – 10 no’lu amfide Tarih Bölümü bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hizmetli tarafından “İslam Öncesi Araplar” başlıklı konferans düzenlendi.

İslam öncesi Arap kültüründe toplumun ticaret ve sosyal hayatı; yaşamda fertlerin yeri, kabilelerin rolü; Cahiliye Dönemi Arap Şiiri, ahlak yapısı ve din duygusu başlıkları altında şekillenen Konferans’a Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ALTAY başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılmış olup; Dekan Yardımcısı ALTAY’ın konferans sonunda Prof. Dr. Mustafa HİZMETLİ’ye teşekkür belgesi takdimi ile etkinlik sona ermiştir.

• "Geleneksel Bartın Kadın Kıyafetleri Projesi Tanıtım Toplantısı" Gerçekleştirildi

• Edebiyat Fakültesi Akademik Kurulu Gerçekleştirildi

• Fakültemizde Yeni Göreve Başlayanlar

• Edebiyat Fakültesi Yeni Atamalar

• "Türkiye Cumhuriyeti Tarihi" kitabı yayımlandı.

• Düşünce - Edebiyat ve Tarih Araştırmaları Kitabı Yayımlandı

• “Dede Korkut Hikâyeleri’nde Türk Kültürüne Ait Kodlar” konulu konferans düzenlendi.

• ‘Cengiz Aytmatov ve Türk Dünyası’ paneli gerçekleştirildi

• Edebiyat Fakültesi Doçentlik Kadrosu Ataması