"ORYANTALİZM BAĞLAMINDA ARYAN TEORİSİ" Başlıklı Çevrim İçi Konferans Gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU'nun konuşmacı olarak katıldığı "ORYANTALİZM BAĞLAMINDA ARYAN TEORİSİ" başlıklı konferans, 29 Nisan 2021 saat 13:30'da ZOOM üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

KONFERANS (YOUTUBE)

Konferansta ilk olarak konuğumuz Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU'nun öz geçmişi hakkında  genel hatlarıyla bilgi aktarıldı. Sonrasında Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU, Aryan Teorisinin içeriği, tarihi ve geçmişten günümüze seyri hakkında önemli noktalara değindi. Aryan Teorisi'ni Doğu ve Batı ışığında ele alan Çobanoğlu, "Türklük" tarihi hakkında ilk kayıtlardan bugüne uzanan kanıtlar üzerinde durdu.

Konferansın son bölümünde, terminolojinin ulusların tarihlerini şekillendirmeleri üzerindeki etkileri açımlandı. Batı'da oryantalizm tanımı, Doğu'da "Aryan" teriminin yansımaları ve insanlığın son yüzyıldaki tarihine etkileri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Etkinliğin bitiminde Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü tarafından, Bartın Üniversitesi adına sayın konuğumuz Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU'na Edebiyat Fakültesi Dekanlığı adına teşekkür belgesi takdim edilmiştir.