TÜBİTAK 2209-A Kapsamında 16 Projemiz Kabul Edildi.

Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Bartın Üniversitesi (BARÜ), TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 164 projesiyle Türkiye 5’incisi olurken; bu projeler arasından Fakültemiz de  Felsefe bölümü 1, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü 1, Psikoloji bölümü 6, Sosyoloji bölümü 5, Tarih bölümü 2 ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 1 olmak üzere toplamda 16 proje ile önemli bir katkıda bulunmuştur.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. “Sürdürülebilir  Gelişim” ve “Proje Tabanlı Öğrenme” hedefleriyle önemli çalışmaların yapıldığı Bartın Üniversitesi (BARÜ), yeni dönemde de en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumları arasına girdi. 164 projesi desteklenmeye değer görülen BARÜ, yükseköğretim kurumları arasında yine ilk 5’te yer almayı başardı.