ZOOM KONFERANSI - "“Balkan Ülkelerinde Osmanlı Kültür Mirası”"

Batı Anadolu’da uç bölgelerinde ortaya çıkan ve bir Türkmen Beyliği olan Osmanoğulları 1352’de Gelibolu’ya geçmişler kısa sürede Balkanlarda genişleyerek bir asır içinde Tuna’dan Fırat’a kadar uzanan bir İmparatorluk haline gelmişlerdir. Balkanlardaki hâkimiyetleri süresince bugün ki Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’da yüzlerce kültürel ve mimari eser inşa etmişlerdir. Bu eserlerden bir kısmı günümüze gelmeyi başaramamış olsa da bugün ayakta bulunanlar Balkanlardaki Türk-İslam varlığının nişanesi olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Bu eserleri tanıyıp, anlayıp anlamlandırmak gayesiyle Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Balkan Ülkelerinde Osmanlı Kültür Mirası” başlıklı çevrimiçi konferans gerçekleştirilecektir. Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Zeki İBRAHİMGİL’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü, saat 15:00’de başlayacaktır.

ZOOM üzerinden yapılacak etkinliği izlemek isteyenler için bağlantı linki:

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 930 3038 8753
Passcode: 403332

Etkinliğimize tüm öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız davetlidir.