image/svg+xml
image/svg+xml

Doç. Dr. Mahmud KADDUM'a Teşekkür ve Ödül

Doç. Dr. Mahmud KADDUM'a teşekkür ve ödül. 
Trablus / Tripoli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat Mohamed Rashid Al Mikati Mahmud Kaddum'a tebrik ve teşekkürlerini sundu.
Saygı değer, değerli Mahmud KADDUM
Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun, 
Üniversite Yönetim Kurulu, Senato üyeleri ve kendi adıma size en iyi dileklerimi ve en kalbi şükranlarımı göndermekten büyük bir memnuniyet duyuyorum, Yüce Allah'tan sizi korumasını ve çabalarınızı, gayretlerinizi başarıya ulaştırmasını diliyorum,
30-27 tarihleri arasında Ankara Yıldırım Bayezid Üniversitesi'nde düzenlenen Evrensel Boyutlarıyla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Kongresi'nin elde ettiği büyük başarıdan dolayı sizleri en içten tebriklerimi sunarım.  Konukseverlik ve en iyi şekilde karşılamanıza müteşekkiriz, Bu konukseverlik, başarılarınız ve esenliğinizin devamını dilerim. 
Saygılarımla..
 
100. Yılında İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy 6. INCSOSS Kongresinde evrensel boyutlarıyla ele alındı.
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un himaye ve destekleriyle, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Tarihdaş Milletler Derneği organizasyonuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, TİKA ve Türk Tarih Kurumu destekleriyle icra edilen kongrenin oturumları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Milli İrade Konferans Salonunda iki gün 16 oturumda gerçekleştirildi.  Oturumlar AYBÜ youtube kanalında canlı olarak yayınlandı.
Kongre açılış ve teşekkür konuşmalarında, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü İbrahim Aydınlı, Tarihdaş Derneği Başkanı Ahmed Baba, konuşmalarını yaptılar. Kongre Düzenleme Başkanı Prof. Dr. Özcan Güngör,  Kongre düzenleme heyeti üyeleri Prof. Dr. Selma Yel, Prof. Dr. Yakup Civelek ve Doç. Dr. Mahmud Kaddum'a ödüller verildi.
30 Eylülde gerçekleşen, Meclis başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katıldığı, kongre ödüllerinin verildiği, teşekkür konuşmaları ve Kongrenin kapanış oturumu TBMM’nin resmi web sitesi ve youtube sayfasından canlı olarak yayınlandı. Oturumlarda aynı anda üç dilde (Türkçe, Arapça ve İngilizce) simültane tercümeler yapıldı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış konuşmasında şunları söyledi:
"Mehmet Akif'in, şair ve mütefekkir olarak, milletin milli değerlerini temsil eden mümtaz bir şahsiyettir. 
Mehmet Akif, bütün hayatını inancı ve düşüncesi uğruna vakfeden, inandığı değerleri yaşamaya, tebliğ etmeye, o uğurda hayatını mücadeleye hasretmiş bir şahsiyettir. Millet olarak Mehmet Akif gibi düşüncesiyle, yaşantısıyla, sanatıyla örnek olan güzide bir şahsiyete sahip olduğumuz için ne kadar iftihar etsek azdır. Çünkü o inandığını tam olarak yaşayan, her şeyini dini ve milleti için feda eden yüksek karakterli bir ahlak ve fazilet örneğidir.
Bu büyük şair ve mütefekkirimiz, Osmanlı Devleti'nin çöküş ve çözülüş sürecinde Balkan Savaşları'nda, akabinde gelen I. Dünya Harbi'nde ve milli mücadele yıllarında gerek eylemleriyle gerek cami kürsülerinde verdiği vaazlarla gerek milletimize dinamizm katıp coşturan şiirleriyle ve gerekse yazdığı yazılarla destansı bir mücadele vermiştir.
Ülkesi ve milleti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, bu uğurda makam ve mevkiden vazgeçip, çoluk çocuğunu dahi terk edip ülkesinin kurtulması için TBMM'de mebus olarak görev almış ve yine TBMM'nin bünyesinde oluşturduğu İrşad Heyeti'nde yer alarak, Anadolu'yu adım adım dolaşarak her türlü fedakarlığı yapmış, cephelerde askerlerimizi yüreklendirici, mücadele azmini kuvvetlendirici konuşmalar irad etmiş, her türlü zorluğun üstesinden gelmiş, halkı milli mücadeleye yönlendirmiş, yazdığı şiir ve yazılarla, yaptığı vaaz ve konuşmalarla milli mücadele aleyhine oluşturulan menfi propagandalara set çekmiş ve milletimizin istiklalinin, marşını yazarak mücadelesini taçlandırmıştır.
93 bilim insanının davet edildiği kongrede, akademik kriterlere uygun 63 adet bildiri kabul edildi.  Kongreye Arnavutluk, Azerbaycan, Cezayir, Çad, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Tataristan, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve Ürdün'den, olmak üzere toplam 28 ülkeden toplam 63 bilim insanları katıldı.
Kongre programı ve özet bildirileri www.incsos.org adresinde yayınlandı. Bildiriler kitabı ve prestij kitabı  en kısa sürede yayınlanacaktır. 
Şentop, kongreye katkı sunan Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Muhammet Hekimoğlu'na plaket verdi. Ayrıca 
Kongrede yılın bilime katkı ödülü yılın araştırmacısı ve yılın genç araştırmacısı ödülleri olmak üzere çalışmalarıyla temayüz etmiş akademisyenlere ödüller verildi.
  • Prof. Dr. Yenal Ünal, Erasmus+ kapsamında Bulgaristan'da sunum gerçekleştirdi.

  • 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

  • Fakültemizin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Arş. Gör. Dr. Alp Eren DEMİRKAYA hocamıza veda yemeği düzenlendi.

  • Fakültemizde Dekan Yardımcılığı Değişimi

  • Fakülte Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

  • “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” konulu IV. Uluslararası Dil Kongresi Gerçekleştirildi

  • Birim Kalite Komisyonu Toplantısı

  • İşitme Engelli Bireylerle İletişim: Temel Stratejiler

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleşti