image/svg+xml
image/svg+xml

“Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” konulu IV. Uluslararası Dil Kongresi Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi’nde 14 Aralık 2023 tarihinde “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” konulu IV. Uluslararası Dil Kongresi yapıldı.

15 Aralık 2023 tarihinde kongre katılımcılarının Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Abdullah Tivnikli Tatbikat Camii ve Kültür Merkezi, Beylerbeyi Sarayı turu, ve Çamlıca Camii'ye yaptıkları geziler ile sona erdi.

İki günlük konferans, Marmara Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Constantine 1 - Frères Mentouri Üniversitesi, Körfez Ülkeleri Arapça Dil Eğitim Merkezi, Üsküdar Belediyesi, ve Sonçağ Yayıncılık Matbaacılık Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti. gibi birçok önemli üniversiteler ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlendi.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi, Mütercim Tercümanlık (Arapça) Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanlarından Doç. Dr. Mahmud Kaddum’un konferansın 140 katılımcı ve 28 ülkeden katılımcı olmak üzere çeşitli ülkelerden bilim insanları, düşünürler ve uzmanlar konuşmalar yaptılar.

Konferans, 18 Aralık Dünya Arap Dili Günü ve Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı ile birlikte gerçekleştirildi, Bundan dolayı kongre oturumları boyunca, yabancı dil öğretimindeki modern yöntemlerle ilgili temel konuları tartışmak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak ve yarar sağlayan akademik ilişkiler kurmak için çeşitli Arap, İslam ve Avrupa ülkelerinden çok değerli katılımcılar kongreye katılım sağladı. Çok önemli çıktılar elde edilmesi ve kongrenin başarıyla tamamlanması bizim en büyük gurur kaynağımız oldu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanlarından Prof. Dr. Halil İbrahim KAÇAR Dil öğretimi ve öğreniminde Arap dilinin önemine, modern stratejilere özen göstermenin önemine ve dijital araçlara dikkat çekti. Yapay zeka teknolojisinin sağladığı katkıların eğitim sürecine yatırılması gerektiğine dikkat çekti.

Cezayir Constantine 1 - Frères Mentouri Üniversitesi'nden konferans koordinatörü Dr. Iman Jarboua ise şunları söyledi: Konferans konusunun önemi, dil öğretimi ile dilbilim arasındaki ilişkinin ele alınmasından ortaya çıkıyor. Bir yandan pedogojik amaç ve hedefleri açıklığa kavuşturmak diğer yandan eğitim sürecini engelleyen zorlukların üstünden gelme konusunda dilbilim, bir bilişsel ve metodolojik araç haline gelmiştir.

İlk gün, değerli şair Anas Al-Daghim'in şiir gecesi, kalkan ve katılım belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Konferansın ikinci günü, İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı ziyaretinin yanı sıra, İstanbul şehrinin en önemli simge yapılarına yönelik turistik turlara ayrıldı.
  • BARÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde Cübbe Giyen Hocalarımızı Tebrik Ederiz.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesinin GSB-UNİDES Projesi Kabul edildi.

  • “Karadeniz Arkeolojisi” belgeseli başlıyor

  • Sosyal Bilimlerde Yapay Zeka Kullanımı ve Etik Sorunları Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi Gerçekleştirdi.

  • TÜBİTAK 2209-A Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • BARÜ’ye “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verildi

  • BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada

  • BARÜ’de 100. yılında Bartın Gazetesi ele alındı

  • BARÜ’de ‘Ahilik Teşkilatı ve Önemi’ konuşuldu